De oorzaak behandelen in plaats van symptomen bestrijden

Dierenosteopaat

Wat is dierenosteopathie?

Dierenosteopathie is een manuele (door de handen uitgevoerde) geneeswijze die het gehele lichaam holistisch behandelt. Er wordt gewerkt aan de oorzaak van de klachten in plaats van het bestrijden van de symptomen.

Zelfherstellend vermogen van het lichaam

Bij dierenosteopathie wordt het zelfcorrigerende en –herstellende vermogen van het lichaam aangesproken. Dierenosteopathie is gebaseerd op de principes van de humane osteopathie, aangepast aan de speciale behoeftes, anatomie en fysiologie van het dier.

Dierenosteopathie behandelt het:

  • Pariëtaal systeem (botten, spieren, bindweefsel, pezen en gewrichten)
  • Visceraal systeem (de organen)
  • Cranio-sacraal systeem (de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies eromheen en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit). Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen. Binnen dit systeem bevindt zich ook het centraal zenuwstelsel.

Evenwicht tussen de systemen

Bij een gezond dier is er een goed evenwicht tussen bovenstaande systemen. Ontstaat er een probleem of stoornis in één van deze systemen, dan zal zich dat voortzetten in de twee andere systemen. De balans is dan verstoord en het lichaam heeft hulp nodig.

Vragen over dierenosteopathie

De osteopaat zoekt altijd naar de oorzaak van de klacht om die vervolgens te behandelen. Heeft u vragen over dierenosteopathie of wilt u een afspraak maken met de dierenosteopaat? Vul het reactieformulier in of bel direct: 076 - 572 29 99

Maak een afspraak

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook