Beter functioneren en meer bewegingsvrijheid

Dierenchiropractor

Wat is dierenchiropractie?

Chiropractie bij huisdieren is een manuele therapie voor het behandelen van bewegingsbeperkingen (blokkades) in gewrichten in de hals, rug en poten/benen. Met de door handen uitgevoerde behandelingen wordt de werking van het zenuwstelsel en daardoor ook het functioneren van het dier direct positief beïnvloed.

Behandeling bij de dierenchiropractor

De chiropractor zoekt altijd naar de oorzaak van de bewegingsbeperkingen, waarbij voornamelijk wordt gekeken naar de relatie tussen de wervelkolom, het zenuwstelsel en de invloed daarvan op het lichaam. Als onderdeel van het onderzoek worden van de gewrichten, banden, spieren en pezen nader onderzocht. Wanneer de oorzaak van de klacht is gevonden, wordt deze vervolgens direct behandeld. Daarbij worden de gewrichten en wervels losgemaakt en wordt normaal bewegen weer mogelijk.

Resultaten direct zichtbaar

De resultaten zijn vaak meteen na de chiropractie behandeling zichtbaar. Het dier kan weer beter functioneren en heeft meer bewegingsvrijheid.

Vragen over dierenchiropractie?

Heeft u vragen over dierenchiropractie of wilt u een afspraak maken met de dierenchiropractor? Stel gerust uw vraag via het reactieformulier of bel direct 076 - 572 29 99

Maak een afspraak

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook