Alle nodige inentingen voor uw kat

Vaccineren kat

Vaccineren voor katten- en niesziekte

Wij adviseren katten in Nederland altijd te laten vaccineren tegen katten- en niesziekte. Ook als zij niet of nauwelijks buitenkomen.

Ziekte snel overgebracht

Dieren die binnen worden gehouden en geen direct contact hebben met andere katten kunnen deze ernstige ziektes namelijk wel oplopen. Dat komt omdat de overdracht van deze ziektes niet alleen van dier op dier gebeurt (via rechtstreeks contact), maar ook via de lucht (niezen en hoesten), de omgeving (voorwerpen) en via mensen (kleding en handen). Goed handen wassen voorkomt de overdracht naar andere dieren niet. En soms komt een dier toch in contact met andere dieren, bijvoorbeeld als hij naar de dierenarts moet. 

Weerstand door herhaald vaccineren 

Door middel van vaccinatie bouwen dieren weerstand op tegen deze ziektes. Ze worden er zelf niet echt ziek van. Om te zorgen dat ze deze weerstand houden, moet de inenting wel steeds worden herhaald. Dat moet bij niesziekte altijd jaarlijks gebeuren. 

Tegen rabies katten vaccineren 

In onze dierenkliniek vaccineren we ook katten tegen rabies (hondsdolheid). Deze inenting is alleen nodig als het dier gaat reizen naar het buitenland. De geldigheid van het vaccin gaat 3 weken na de injectie in. Daarna kunt u gedurende 3 jaar met uw huisdier binnen de EU de grenzen over.

Vraag stellen of afspraak maken?

Heeft u een vraag omtrent vaccinaties van uw kat of wilt u direct een afspraak maken? Dierenziekenhuis Breda geeft u graag advies over het vaccineren van uw kat of ander huisdier. Neem gerust contact met ons op via het reactieformulier of bel direct 076 - 572 29 99

Maak een afspraak

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook