Honden vaccineren op maat

Vaccineren hond

Het is belangrijk om honden in Nederland te vaccineren tegen de ziekte van Weil, parvo, hondenziekte en HCC. Vooral Parvo en de ziekte van Weil komen regelmatig in Nederland voor. Hondenziekte en HCC zien we nagenoeg niet meer, maar deze zijn dusdanig ernstig dat we die ziektes uit ons land willen blijven weren.

Vaccineren tegen kennelhoest 

Kennelhoest is een andere regelmatig voorkomende ziekte. Wanneer een dier naar het pension gaat stelt de pensionhouder deze vaccinatie dan ook meestal verplicht. Dit geldt vaak ook voor sommige hondensporten, uitlaatservices en hondententoonstellingen. Het is een verstandig vaccin als uw dier veel in contact komt met soortgenoten.

Weerstand door herhaald vaccineren 

Met een vaccinatie bouwen honden afweer op tegen bepaalde ziektes. Ze worden ingespoten met een klein beetje van het betreffende virus of de onschadelijke gemaakte bacterie, maar echt ziek worden ze er niet van. Met de meeste inentingen wordt gestart als de hond nog pup is en deze moeten, afhankelijk van het soort inenting, meestal jaarlijks worden herhaald. 

Vaccinatie tegen rabiës

Reist een hond naar het buitenland, dan is een vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid) altijd verplicht. Pups mogen vanaf 12 weken oud daartegen worden ingeënt. Na inenting geldt een wachttijd van 21 dagen voordat de hond de grens over mag gaan. De rabiës inenting heeft een geldigheid van 3 jaar. 

Vraag stellen of afspraak maken?

Heeft u een vraag omtrent vaccinaties van uw hond of wilt u direct een afspraak maken? Dierenziekenhuis Breda geeft u graag advies over het vaccineren van uw hond of ander huisdier. Neem gerust contact met ons op via het reactieformulier of bel direct 076 - 572 29 99

Maak een afspraak

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook