Inentingen tegen o.a. hondenziekte

Vaccineren fret

Vaccinatie van de fret

Wij adviseren fretten te vaccineren met Nobivac puppy DP. Hiermee wordt de fret beschermd tegen hondenziekte. Dit vaccin, wat gemaakt en geregistreerd is voor de hond, wordt vaak en veilig gebruikt bij fretten. Bij het reizen naar het buitenland is een vaccinatie tegen rabiës verplicht. De dieren moeten minimaal drie weken voor vertrek worden ingeënt en het vaccin is daarna drie jaar geldig 

Vaccineren tegen hondenziekte

Gelukkig zien we hondenziekte in Nederland niet vaak, maar door het toenemende aantal importhonden moeten we wel alert blijven op uitbraken. Daarom blijven we deze vaccinatie aanraden, zodat fretten weerstand tegen deze ziekte kunnen opbouwen. 

Vaccin biedt geen volledige bescherming

Het vaccin biedt helaas geen volledige bescherming tegen hondenziekte. Ook gevaccineerde dieren kunnen dus ziek worden, maar de gevolgen zijn vaak minder ernstig. Het stellen van de diagnose is soms ook moeilijk, omdat er niet een eenvoudige betrouwbare test beschikbaar is. 

Wanneer moet de fret worden ingeënt?

Pups worden twee keer gevaccineerd en het vaccin wordt op één jaar leeftijd herhaald. Dat is nodig, omdat de antilichamen, die via de moedermelk worden opgenomen, kunnen verhinderen dat het vaccin goed aanslaat. Verder adviseren we bij fretten de vaccinatie jaarlijks te herhalen. 

Vraag stellen of afspraak maken?

Heeft u een vraag omtrent vaccinaties van uw fret of wilt u direct een afspraak maken? Dierenziekenhuis Breda geeft u graag advies over het vaccineren van uw hond of ander huisdier. Neem gerust contact met ons op via het reactieformulier of bel direct 076 - 572 29 99

Maak een afspraak

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook