Röntgenfoto van uw hond, kat of ander gezelschapsdier

Radiologie | Röntgenfoto's van dieren

Botbreuken & gewrichtsproblemen

Bij een röntgenfoto maken we gebruik van röntgenstraling om onderdelen van het lichaam in beeld te brengen. Vaak wordt het gebruikt om delen van het skelet te onderzoeken. Bijvoorbeeld om botbreuken, arthrose of andere gewrichtsproblemen op te sporen, maar ook om erfelijke aandoeningen zoals HD en ED te onderzoeken.

Digitaal röntgenapparaat: snelle diagnose

In Dierenziekenhuis Breda beschikken we over een digitaal röntgenapparaat waarmee röntgenfoto’s binnen enkele minuten beoordeeld kunnen worden. Zo kunnen we snel een diagnose stellen.

Meer dan het alleen het skelet in beeld

Naast het skelet kunnen ook andere onderdelen van het lichaam door middel van röntgen goed in beeld worden gebracht. Bij hoestende dieren is het vaak nodig om een röntgenfoto van de longen en het hart te maken. En bij dieren met darmklachten kan er gekeken worden of zij een vreemd voorwerp hebben opgegeten. Tot slot is een röntgenfoto ook erg geschikt om bijvoorbeeld nier- of blaasstenen op te sporen. Een röntgenfoto is dus een waardevolle aanvulling op het onderzoek van de dierenarts.

Röntgenfoto gebit huisdier

Dierenziekenhuis Breda beschikt ook nog over een speciaal röntgenapparaat waarmee wij foto’s kunnen maken van het gebit van uw huisdier. Veel dieren hebben te maken met gebitsproblemen. Bij een gebitsbehandeling kunnen wij een veel betere beoordeling maken van de staat van het gebit, met name van de kieswortels. Zo kunnen we snel handelen bij problemen en houdt de behandeling niet op bij enkel het verwijderen van tandsteen.

Vraag stellen of afspraak maken?

Heeft u een vraag of wilt u direct een afspraak maken? Neem contact met ons op via het formulier of bel 076 - 572 29 99

Maak een afspraak

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook