AniCura Dierenziekenhuis Breda neemt extra maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. Lees meer...

Otitis externa

Oorontsteking bij hond of kat

Een oorontsteking oftewel otitis externa kan erg vervelend zijn voor uw huisdier. Het geeft pijn aan het oor waardoor uw hond of kat aan het oor zal gaan krabben. Oorontsteking kan voorkomen bij 1 oor of beide oren tegelijk.

Oorzaken van een oorontsteking

  • Een infectie (bacteriën, gisten vanuit onderliggende allergie)
  • Parasieten zoals oormijt
  • Een vreemd voorwerp in het oor (grasaar, graszaadjes)
  • Poliep of tumoraal proces

Oorinspectie

Een oorontsteking of de oorzaak hiervan kan leiden tot perforatie van het trommelvlies of verdere ontsteking van het middenoor. Toediening van een zalf in een oor met een geperforeerd trommelvlies kan ernstige, definitieve klachten geven (evenwichtsstoornissen, doofheid). Bij klachten is daarom altijd eerst een oorinspectie door een dierenarts nodig om een oorzaak vast te stellen en het trommelvlies te inspecteren.

Steeds terugkerende oorontsteking

Wanneer een oorontsteking terug blijft komen adviseren wij uw huisdier verder te laten onderzoeken. Er kan een allergie onderzoek worden uitgevoerd of er kan een kweek worden afgenomen uit het oor.

Vraag stellen of afspraak maken?

Heeft u vragen over een oorontsteking bij uw huisdier of wilt u meer informatie? De dierenartsen van Dierenziekenhuis Breda geven u graag advies. Neem gerust contact met ons op via het reactieformulier of bel direct 076 - 572 29 99.

Maak een afspraak

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook