MRI- of CT scan van uw hond, kat of ander gezelschapsdier

MRI- en CT-scans

Geavanceerde beeldvorming

Tegenwoordig wordt er in de diergeneeskunde vaak gebruik gemaakt van geavanceerde beeldvormingstechnieken zoals MRI en CT. Beide technieken maken uitgebreide beelden van het lichaam waarbij ze als het ware steeds plakjes van het lichaam ‘fotograferen’. Door deze beelden met de computer aan elkaar te plakken ontstaat een heel gedetailleerd beeld van de verschillende weefsels.

Gedetailleerd beeld beschermde lichaamsdelen

Deze technieken worden bijvoorbeeld veel gebruikt om de hersenen en het ruggenmerg in beeld te brengen. Deze onderdelen van het lichaam zijn zo goed beschermd, dat zij met behulp van de andere beeldvormingstechnieken niet goed te onderzoeken zijn. Ook zijn de beelden van MRI en CT gedetailleerder dan van de andere technieken, waardoor kleinere afwijkingen, die toch soms voor grote problemen zorgen, beter opgespoord kunnen worden.

Doorverwijzing

Dierenziekenhuis Breda beschikt zelf niet over deze apparatuur, maar wanneer onze artsen het onderzoek toch graag uit willen voeren, zijn er wel verschillende mogelijkheden om uw dier hiervoor door te verwijzen.

Vraag stellen of afspraak maken?

Heeft u een vraag of wilt u direct een afspraak maken? Neem contact met ons op via het formulier of bel 076 - 572 29 99

Maak een afspraak

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook