Uw hond laten steriliseren met een kijkoperatie

Laparoscopische sterilisatie van uw hond

Sterilisatie van uw hond in Breda

Voorheen konden honden alleen gesteriliseerd (eigenlijk gecastreerd) worden door middel van een snede in de buikwand, waarbij de eierstokken werden verwijderd. Tegenwoordig kan uw hond ook gesteriliseerd worden met een kijkoperatie, een zogenaamde laparoscopische sterilisatie. Hierbij worden de eierstokken in de buik met een camera in beeld gebracht. Deze manier van opereren brengt, voor sommige rassen, voordelen met zich mee ten opzichte van de traditionele methode van steriliseren (chirurgie via de buik).

Voordelen laparoscopische sterilisatie

Minder narcose, uw hond is snel weer wakker

Het voordeel van een laparoscopische sterilisatie bij uw hond is dat we naar de eierstokken in de buik toe gaan om ze te verwijderen in plaats van ze buiten de buik te brengen. Wij hoeven dus niet langer de eierstokken aan te trekken, dit is minder pijnlijk en zodoende hoeft er minder narcose aan uw hond te worden gegeven. Het narcoserisico is daardoor kleiner en de hond is weer snel wakker.

Veilige manier van steriliseren

Met een laparoscopische operatie heeft de dierenarts meer overzicht tijdens de operatie en zullen complicaties minder snel optreden en sneller worden ontdekt.

Ons advies: de beste manier voor middelgrote en grote honden

Bovengenoemde voordelen gelden voor middelgrote en grote honden met een diepe borstkas. Omdat bij kleine honden en honden met een vlakke borstkas de eierstokken sowieso makkelijker bereikbaar zijn, heeft deze methode bij hen geen voordelen ten opzichte van de traditionele methode.

Prijs verschilt per techniek

Graag kijken wij samen met u wat de beste techniek is die past bij uw hond. De prijs voor het steriliseren is afhankelijk van welke methode er wordt gekozen.

Vraag stellen of afspraak maken?

Heeft u een vraag omtrent de sterilisatie van uw hond en wilt u meer informatie over de mogelijkheden van laparoscopische sterilisatie bij uw hond? De dierenartsen van Dierenziekenhuis Breda geven u graag advies. Neem gerust contact met ons op via het reactieformulier of bel direct 076 - 572 29 99.

Maak een afspraak

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook