Een moeilijke beslissing voor het baasje

Het laten inslapen en afscheid nemen van uw huisdier

Uw huisdier laten inslapen…

Een van de moeilijkste momenten die baasjes met hun dier meemaken is de beslissing rondom de euthanasie van de geliefde hond, kat of ander huisdier. Zeker als er nog twijfel bestaat over het juiste moment hiervoor. Wij proberen u zo zorgvuldig mogelijk te begeleiden in het maken van de juiste keuze. Is het moment daar, dan kunt u ervoor kiezen om op één van onze vestigingen te komen of u kunt een afspraak maken voor een euthanasie bij u thuis. In beide gevallen laten wij uw dier in alle rust inslapen.

‘Dierenziekenhuis Breda staat u bij’

Cremeren of begraven

Na het overlijden vragen wij u wat u wilt dat er gebeurt met het lichaam van uw dier. In principe zijn er drie mogelijkheden:

  • U laat uw huisdier cremeren. Wij werken samen met Dierencrematorium Viviana te Prinsenbeek. Uw huisdier wordt door Viviana op de praktijk opgehaald en bij Viviana gecremeerd of u kunt uw overleden huisdier zelf naar Viviana brengen.
  • U wilt uw huisdier begraven. Dit is meestal toegestaan indien dit op eigen grond gebeurt (per gemeente gelden andere regels hiervoor, informeer of dit is toegestaan) of u laat uw huisdier begraven bij een dierenbegraafplaats.
  • U laat uw huisdier op de praktijk achter waarna het wordt opgehaald voor destructie.

Voor meer informatie over cremeren of begraven van uw huisdier zie www.viviana.nl.

Vragen over euthanasie en het afscheid?

Heeft u een vraag omtrent het laten inslapen of afscheid nemen van uw huisdier? Het team van Dierenziekenhuis Breda staat u bij. Neem gerust contact met ons op via het reactieformulier of bel direct 076 - 572 29 99

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook