Informatieavond vuurwerkangst bij honden voorkomen óf verminderen

18 november 2019

Voor veel honden is oudejaarsavond zeer beangstigend. Met de staart tussen de poten onder de bank, trillend als een rietje of juist luid blaffend en in paniek wachten ze tot het vuurwerk is afgelopen. Bent u benieuwd of het ook anders kan en hoe u kunt voorkomen dat uw pup vuurwerkangst ontwikkelt? En hoe begeleidt u uw volwassen hond met vuurwerkangst?

In samenwerking met honden-gedragsdeskundige Pieke Everaert

Op maandag 18 november 2019 organiseert Dierenziekenhuis Breda, in samenwerking met honden-gedragsdeskundige Pieke Everaert, een informatieavond over het voorkomen of verminderen van vuurwerkangst bij honden.

Voorkom vuurwerkangst

Pieke legt uit hoe u als eigenaar een jonge hond kunt begeleiden tijdens het vuurwerk om vuurwerkangst te voorkomen en hoe u uw hond (jong of volwassen) die al angstig is voor vuurwerk kunt ondersteunen door tijdig te starten met een adequate trainingstechniek.

Helpende middelen en gevaren van sederende middelen

De dierenarts bespreekt het nut en de werking van zogenaamde helpende middelen en wijst u op de gevaren van sederende middelen die alleen in uiterste nood zouden moeten worden ingezet.

Komt u ook? Meld u direct aan!

Meld u aan door het reactieformulier op deze pagina in te vullen, telefonisch via 076 - 572 29 99 of bij de assistente aan de balie (geef aub door met hoeveel personen u komt).

De informatieavond vindt plaats bij Dierenziekenhuis Breda aan de Oosterhoutseweg 73 te Breda, start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Het is niet de bedoeling dat u uw hond meeneemt.

Aanmeldformulier