Gezondheidscheck

Gezondheidscontrole van uw huisdier

Wat houdt een gezondheidscontrole in?

Een gezondheidscontrole kan men zien als de APK voor huisdieren. Uw huisdier wordt door de dierenarts van voor tot achter nagekeken. Hierbij wordt naar hart en longen geluisterd en o.a. ook naar het gebit, de oren en de ogen gekeken. Ook wordt de voedingsconditie bekeken en het gewicht van uw dier vastgelegd.

Wanneer is een gezondheidscontrole nodig?

Voorafgaand aan een vaccinatie is altijd een gezondheidscontrole noodzakelijk. Een vaccinatie vraagt namelijk veel van het immuunsysteem van het dier. Als uw huisdier ziek is terwijl een vaccinatie gegeven wordt, kan het zijn dat de ziekte tijdelijk erger wordt of dat er geen goede afweer wordt opgebouwd op de vaccinatie. Daarom beoordeelt de dierenarts vóór de vaccinatie of het dier gezond genoeg is om de enting te kunnen krijgen.

Eis voor reizen naar het buitenland

Een gezondheidscontrole kan ook nodig zijn om een hond of kat mee te mogen nemen naar het buitenland. Of dit wel of niet noodzakelijk is en of er ook nog andere eisen zijn verschilt sterk per land van bestemming. Als u van plan bent om met uw huisdier naar het buitenland te gaan, is het verstandig voor vertrek de invoereisen van dat land én van de landen waar u doorheen reist te raadplegen. Op www.licg.nl vindt u een duidelijk overzicht van de invoereisen per land.

Meer informatie of afspraak maken

Wilt u de gezondheid van uw huisdier laten controleren of wilt u meer informatie? De dierenartsen van Dierenziekenhuis Breda helpen u graag. Neem contact op via het reactieformulier of bel direct 076 - 572 29 99.

Maak een afspraak

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook