Het verzorgen van het gebit van uw hond, kat of ander huisdier

Gebitsverzorging huisdier

Gebitsverzorging honden, katten, fretten

Een goede gebitsverzorging is een belangrijk onderdeel in het voorkomen van aandoeningen. Bij honden, katten en fretten bestaat gebitsverzorging hoofdzakelijk uit het verwijderen van tandplak. Door tandplak op tijd te verwijderen krijgt het geen kans om tandsteen te worden en worden ontstekingen van het tandvlees en een stinkende adem voorkomen.

Tandplak verminderen

U kunt het tandplak verminderen door middel van voeding, extra grote brokken speciaal voor het gebit en het aanbieden van kluiven. Maar vaak is dit nog onvoldoende en dient u het gebit te poetsen. Oefen hiermee vanaf jonge leeftijd zodat uw huisdier dit poetsen toelaat en zelfs leuk gaat vinden.

Gebitsverzorging konijnen en knaagdieren

Ook bij konijnen en knaagdieren is gebitsverzorging van belang. Deze verzorging bestaat uit een goed uitgebalanceerde voeding. Een goed voer en het goed kunnen kauwen en knagen voorkomt niet alleen gebitsproblemen, maar bijvoorbeeld ook maag- en darmproblemen.

Vraag stellen of afspraak maken?

Heeft u een vraag omtrent de verzorging van het gebit van uw hond, kat of ander huisdier of wilt u direct een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op via het reactieformulier of bel direct 076 - 572 29 99

Maak een afspraak

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook