Volledige gebitsreiniging onder narcose

Gebitsbehandeling voor honden en katten

Gebitsproblemen voorkomen

Honden en katten hebben regelmatig last van tandsteen, gingivitis (ontsteking van het tandvlees) of parodontitis (ontsteking van de steunweefsels). Voor een goede gebitsverzorging helpt het als de hond veel kluift, dat honden en katten goed kauwen op bijvoorbeeld speciale extra grote brokken en de tanden met regelmaat worden gepoetst. Honden laten dit over het algemeen wel goed toe, met name wanneer het jong wordt geleerd.

Tandsteen leidt tot ontstekingen

Wanneer dan toch tandsteen ontstaat kan dit leiden tot ontstekingen van tandvlees en soms ook van de steunweefsels. Het kan dan voorkomen dat de tanden en kiezen los gaan zitten of dat er wortelpuntontstekingen ontstaan. Het is dus in eerste instantie van belang tandsteen zoveel mogelijk te voorkomen. Lukt dat niet en vormt zich toch een overmaat aan tandsteen dan zullen we adviseren het gebit te laten reinigen.

Wat wordt er gedaan bij een gebitsreiniging?

Voor een gebitsreiniging moet een dier onder algehele narcose. Tijdens zo’n gebitsreiniging wordt het hele gebit schoongemaakt en gepolijst. Daarnaast kijken we of alle wortels nog in goede conditie zijn. Waar nodig kunnen röntgenfoto’s gemaakt worden voor een beter inzicht in de gezondheid van een tand of kies. Is deze conditie onvoldoende dan kan de tand of kies in dezelfde behandeling worden getrokken.

Vraag stellen of afspraak maken?

Wilt u meer weten over een gebitsreiniging bij uw huisdier of wilt u hiervoor een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via het reactieformulier of bel direct 076 - 572 29 99.

Maak een afspraak

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook