Verschillende therapie├źn

Dierenfysiotherapie behandelingen

Bewegingstherapie

Bewegingstherapie is het doelgericht uitvoeren of laten uitvoeren van bewegingen van het lichaam, ter vermindering van stijfheid en pijn en ter verbetering van de belastbaarheid, spierkracht en stabiliteit coördinatie. Denk ook aan huiswerkoefeningen voor het dier uitgevoerd door de eigenaar.

Massage, oedeemtherapie en TTouch methode

Aanvullend worden ook massagetechnieken zoals manuele TTouch technieken toegepast. Dit zijn zachte massagetechnieken ontwikkeld door Linda Tellington Jones, welke meer inwerking op het zenuwstelsel hebben. Deze methode werkt ontspannend en ter verbetering van bewustwording van het lichaam. Ook angstige dieren kunnen er veel baat bij hebben. Oedeemtherapie bestaat uit zachte manuele technieken ter vermindering van oedeem (vocht) in het lichaam.

Fysiotechnische applicaties zoals APS-therapie

APS is de afkorting voor Actie Potentiaal Simulation. Het apparaat geeft een microstroom signaal af om het lichaamseigen actiepotentiaal op te wekken en zo lichaamsenergie vrij te maken. Het is een revolutionaire elektrotherapie, gericht op het verminderen van pijn en het verbeteren van de weefseldoorbloeding door het nabootsen van lichaamseigen signalen op celniveau. Het is een milde en vaak aangename therapievorm die ook geschikt is voor oudere dieren en dieren met een lage belastbaarheid.

Wanneer welke therapievorm?

De dierenfysiotherapie behandeling bestaat vaak uit een combinatie van de verschillende therapievormen. Er wordt eerst een intake en onderzoek gedaan. Vervolgens wordt een compleet en individueel behandelplan voor uw dier opgesteld. Dit gebeurt allemaal in overleg met u en uw dierenarts.

Waarom dierenfysiotherapie?

Dierenfysiotherapie kent verschillende behandelvormen en is geschikt voor alle dieren van elke leeftijd. Het kan een ook erg waardevol zijn in combinatie met een osteopathische behandeling. Vertoont uw dier ander gedrag? En/of beweegt uw dier moeilijker? Neem gerust contact met ons op via het reactieformulier of bel direct 076 - 572 29 99

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook