Baard- & wateragamen, gekko's, hagedissen, slangen, schildpadden, leguanen en kameleons

Met uw reptiel naar de dierenarts

Ervaren in het behandelen van reptielen

Ook reptielen hebben weleens een dierenarts nodig. Onze dierenarts Carolien Buck is ervaren in het behandelen en opereren van reptielen en herkent de symptomen van een ziek reptiel of slang. Baardagamen, gekko's, hagedissen, wateragamen, slangen, schildpadden, leguanen en kameleons komen regelmatig bij ons over de vloer!

Symptomen ziek reptiel

U kunt een ziek reptiel herkennen aan vermageren, slecht eten, veranderen van het uiterlijk (slecht vervellen). Wanneer de dierenarts uw reptiel onderzoekt, is het mogelijk dat hij een bloed-/ontlastingsonderzoek of röntgenfoto voorstelt, om tot de juiste diagnose te komen.

Preventieve zorg reptielen

Bij reptielen is er op gebied van behandeling veel meer mogelijk dan wat mensen normaal verwachten. Ook kan er advies gegeven worden over de huisvesting en voeding van uw reptiel om op die manier vitamine tekorten, botproblemen en verschillende orgaanafwijkingen te voorkomen.

Uw reptielen en slangen in goede handen!

Wanneer het tot chirurgie komt dan gebeurt dat bij reptielen met gasanesthesie om het narcose risico zo minimaal mogelijk te houden. Uw reptielen zijn bij ons in goede handen! Stel gerust uw vraag via het reactieformulier of bel direct 076 - 572 29 99

Maak een afspraak

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook