AniCura Dierenziekenhuis Breda neemt extra maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. Lees meer...

Let op wat uw hond eet!

Chocolade vergiftiging bij honden

Chocola is giftig voor uw hond

Honden houden ook van al die lekkere dingen zoals chocola, maar dat is natuurlijk helemaal niet goed voor ze. Te veel suiker en vet is slecht, maar chocolade is echt giftig!

Voorkom chocolade vergiftiging

Zorg dat chocola achter slot en grendel zit als je niet thuis bent, zet het niet weg op een hoogte waar de hond makkelijk bij kan, laat de hond er niet mee alleen, ook niet voor even! Een labrador eet bijvoorbeeld in 30 seconden zijn hele voerbak leeg, een chocoladereep kan dus ook heel snel zijn verdwenen. 

Wat te doen bij het eten van chocola?

Als het fout gaat: bel direct de dierenarts! Die zal uw hond binnen 2 uur na het eten van chocolade zo snel mogelijk laten braken door middel van een injectie. Hiervoor kunt u het beste eerst brokken/voer geven zodat de maag vol zit en het braken goed gaat. Als het langer dan 2 uur geleden is dan zal de dierenarts met u bespreken wat het beste plan van aanpak is.

Vraag stellen of afspraak maken?

Heeft u vragen over chocolade vergiftiging of wilt u meer informatie? De dierenartsen van Dierenziekenhuis Breda geven u graag advies. Neem contact met ons op via het formulier of bel direct 076 - 572 29 99.

Maak een afspraak

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook