Hond, kat of ander huisdier chippen?

Huisdier chippen

Elektronische chip voor uw huisdier

Voor huisdieren is er een unieke identificatiemethode; de elektronische chip. Met een chip is uw huisdier altijd te herkennen, want iedere chip heeft zijn eigen unieke code. Het chipnummer dient vervolgens geregistreerd te worden bij een door de overheid erkende databank voor gezelschapsdieren samen met de gegevens van de eigenaar.

Hond chippen verplicht sinds 2013

Sinds het voorjaar van 2013 is het zelfs verplicht elke pup binnen 7 weken na de geboorte te voorzien van een chip. Deze maatregel is bedoeld om misstanden in de hondenhandel en fokkerij tegen te gaan en zo het welzijn van honden te verbeteren. Ook wanneer u uw dier mee wilt nemen naar het buitenland is een chip verplicht.

Registratie bij weggelopen huisdier

Wij adviseren om uw dier niet enkel en alleen te chippen wanneer dit verplicht is. Jaarlijks lopen in Nederland duizenden katten, honden en andere huisdieren weg. Een groot deel daarvan, vooral katten, vindt de weg naar huis nooit meer terug. Wordt zo’n dier gevonden en is het dier niet geregistreerd, dan is het vrijwel onmogelijk de eigenaren te vinden. Een halsbandje met een penning of adreskokertje kan, om welke reden dan ook, verloren gaan.

Vraag stellen of afspraak maken?

Heeft u een vraag omtrent het chippen van uw huisdier of wilt u direct een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op via het reactieformulier of bel direct 076 - 572 29 99

Maak een afspraak

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook