Uw hond, kat of ander huisdier laten castreren / steriliseren

Castratie huisdier

Eierstokken of testikels verwijderen

Onder castratie wordt het verwijderen van eierstokken of testikels verstaan. In de volksmond wordt castratie van vrouwelijke dieren vaak sterilisatie genoemd maar dit is incorrect. Sterilisatie betekent namelijk dat alleen de eileiders of zaadleiders worden doorgeknipt en dat de testikels of eierstokken aanwezig blijven. Zowel bij mannelijke als bij vrouwelijke dieren worden deze dus verwijderd. 

Ter preventie van ziektes en dracht

Vaak is het verstandig uw dier te laten castreren ter preventie van ziektes en dracht. Dit is onder andere afhankelijk van de diersoort, het geslacht en de leeftijd van uw huisdier. Ook aandoeningen kunnen aanleiding geven tot castratie.

Welke dieren wij castreren

Dieren die wij regelmatig castreren zijn honden, katten, fretten, konijnen en knaagdieren. Tevens kunnen middelgrote en grote honden met een diepe borstkas bij Dierenziekenhuis Breda laparoscopisch (door middel van een kijkoperatie) gesteriliseerd worden. Uw dierenarts in Breda voorziet u graag van een passend advies voor de voor uw hond juiste methode.

Vraag stellen of afspraak maken?

Heeft u een vraag omtrent het castreren van uw huisdier of wilt u direct een afspraak maken? Dierenziekenhuis Breda geeft u graag advies over de castratie van uw hond, kat of ander huisdier. Neem gerust contact met ons op via het reactieformulier of bel direct 076 - 572 29 99.

Maak een afspraak

Aanvullende informatie

Middelgrote & grote honden

Laparoscopische sterilisatie van uw hond

Vraag het aan Dierenziekenhuis Breda

Dierenziekenhuis Breda
Aangesloten bij: KNMvD Aangesloten bij: KNMvD Volg ons op: Facebook